Nøkkelord: samlivsbrudd

Banker misforstår om taushetsplikt Banker misforstår om taushetsplikt

Tilgang til informasjon er helt avgjørende for at advokater kan gjøre en best mulig jobb for kundene sine. Da må ikke banker og andre legge hindringer i veien for effektiv saksbehandling.

Les innlegget
Kan eks'en bruke opp pengene? Kan eks'en bruke opp pengene?

Mange fraskilte med felles, mindreårige barn er bekymret for hva som vil skje med arven de etterlater seg hvis de skulle gå bort.

Les innlegget
Brudd med samboeren? Brudd med samboeren?

Du kan ha rett på hjelp fra staten til å dekke advokat i det økonomiske oppgjøret.

Les innlegget
Goal for Children – vårt samfunnsansvar Goal for Children – vårt samfunnsansvar

Fotball-VM i Brasil genererer masse oppmerksomhet. Noe av denne oppmerksomheten ønsker vi i HELP å rette mot en av hjertesakene våre: Barns rettssikkerhet. Hvorfor? Fordi våre advokater siden 2009 har behandlet mer enn 2000 saker som involverer barn.

Les innlegget
Illustrasjonsfoto Samliv kan avsluttes - foreldreskap er livslangt

Det er de samme gode foreldre som kjemper mot mobbing og for trygge skoleveier, som rammer sine egne barn ved å utsette dem for krangling og konflikt på hjemmebane.

Les innlegget
Samvær for de minste barna Samvær for de minste barna

Vi møter en del foreldre som har veldig høye forventninger til hvor mye samvær de kan kreve med de minste barna. Når disse sakene ender i retten, må mange skru forventningene ned.

Les innlegget
Barns beste – vårt samfunnsoppdrag! Barns beste – vårt samfunnsoppdrag!

Hvert år opplever mer enn 20 000 barn i Norge at foreldrene deres går fra hverandre. Mange av disse samlivsbruddene er konfliktfylte og påfører barna sosiale og psykiske skader. Dette er et stort samfunnsproblem. Derfor tok vi i HELP initiativ til prosjektet Goal for Children i april i år.

Les innlegget
Kastet ut av kjæresten? Kastet ut av kjæresten?

Vi mottar av og til henvendelser som denne fra lesere av HELP-bloggen: "Jeg flyttet inn til kjæresten min i august med 2 barn under 18 år, det går desverre ikke... Han truer med å kaste oss ut før vi har noen annen plass å bo. Kan han det?" Selv om svaret kan være ja, tar det flere måneder å få noen kastet ut. Selve utkastelsen skal namsmannen stå for. 

Les innlegget
Hva kan advokaten bidra med i en barnesak? Hva kan advokaten bidra med i en barnesak?

Det å oppsøke advokat er ukjent for mange. Noen er usikre på hva advokater egentlig kan hjelpe til med, kanskje særlig for å unngå en langvarig konflikt. Ikke minst kan det være vrient å vite hvordan advokaten skal få oversikt over en hendelsesrik historie. Her kommer noen råd, først og fremst til deg som står midt i en barnesak.

Les innlegget
Bruk familievernkontoret for det det er verdt! Bruk familievernkontoret for det det er verdt!

Temperaturen kan forståelig nok bli høy i saker som involverer barn. Typisk kan konflikten dreie seg om hvor barna skal bo og omfanget av samvær. Konfliktene oppstår gjerne når nye kapitler i barnas oppvekst og familiens liv skal begynne, som flytting og skolestart. 

Les innlegget
Fortsatt foreldre! Fortsatt foreldre!

Under konferansen #denviktigstestemmen snakket psykolog Frode Thuen om familievernkontorenes rolle. Han trakk frem kurset Fortsatt foreldre som et av de viktigste virkemidlene for å redusere antall langvarige konflikter etter samlivsbrudd. 

Les innlegget
Gjelder et gjensidig testament mellom samboere etter et samlivsbrudd? Gjelder et gjensidig testament mellom samboere etter et samlivsbrudd?

En paff kvinne tok kontakt med oss forleden. For femten år siden ble det slutt med en tidligere samboer. Kvinnen hadde giftet seg på nytt for flere år siden, og ekssamboeren hadde fått ny samboer.

Les innlegget
Arv til mine, dine og våre barn Arv til mine, dine og våre barn

I dagens samfunn er det svært vanlig med mine, dine og våre barn. Slike moderne familiekonstellasjoner kan skape flere arverettslige spørsmål og problemstillinger. 

Les innlegget