Nøkkelord: naboer

Trær og tujahekker er stadig tema i villastrøk. Kan nabokrangler unngås?

Det korte svaret er dessverre nei. Dette skyldes blant annet at det er så mye annet enn juss som påvirker naboforhold. Og om det bare var juss som avgjorde forholdet til naboen, ville vi nok ha kranglet likevel. For reglene er slett ikke utformet slik at de klargjør hva naboer må tåle av hverandre.

Les innlegget
Fordeling av utgifter i boligsameie - eierbrøk eller nytte? Fordeling av utgifter i boligsameie - eierbrøk eller nytte?

I november 2013 avsa Høyesterett dom i en sak som nok falt en del beboere i et sameie i Oslo tungt for brystet. Saken gjaldt hvem som må betale for drift, reparasjon og utskiftning av gamle heiser i et boligsameie.

Les innlegget
Naboen kappet uthus i to Naboen kappet uthus i to

Nabokonflikter oppstår hver uke hele året. HELP har laget noen enkle kjøreregler som kanskje kan hindre konflikter i å blomstre.

Les innlegget
Naboeiendommen forfaller Naboeiendommen forfaller

Naboen klipper aldri plenen. Han har muligens gjort det, men det later til at gressklipperen på et tidspunkt stanset, og siden dette øyeblikket har tiden på den andre siden av hekken stått stille. Nå er gressklipperen rusten og dekket av mose.

Les innlegget
Naboen forstår meg ikke Naboen forstår meg ikke

Jeg hørte nylig en forsker forklare hyttelivets økende popularitet med at færre og færre av oss har nær slekt på landet. Hytta har overtatt slektsgårdens plass. Da er det ikke så rart om vi danner oss bestemte oppfatninger av hvordan livet på og rundt hytta skal være. Med stadig kortere avstander mellom "storgårdene" i hyttefeltet øker også risikoen for gnisninger.

Les innlegget
Kan styret i sameiet holdes ansvarlig for trefelling? Kan styret i sameiet holdes ansvarlig for trefelling?

En beboer i et sameie har tatt kontakt, og skriver at sameiets styre har fått felt et tre, i strid med flertallet i sameiermøtet. Dette gjør det jo vrient å rette feilen. Spørsmålet er hvordan saken kan forfølges videre.

Les innlegget
Når naboen planerer ut eiendommen Når naboen planerer ut eiendommen

Naboen har fylt på med masser på sin eiendom, slik at det dannes en bratt skråning ned mot gjerde i tomtegrensen. Har han lov til det?

Les innlegget
Hvor mye må jeg tåle av naboen? Hvor mye må jeg tåle av naboen?

Vi får henvendelser fra boligeiere som klager over ting naboen driver med som oppleves irriterende. Det kan dreie seg om alt fra støy som følge av trampolinebruk, en hane som galer hver morgen eller sterk og ubehagelig lukt fra naboeiendommen.

Les innlegget
Naboen skrudde av varmtvannet Naboen skrudde av varmtvannet

Varmtvannsberederen står hos naboen. Hvordan skal leietakeren gå frem for å få løst problemet? Og kan han kreve redusert husleie for perioden uten varmt vann?

Les innlegget