Saker vi har løst

"Velholdt og innbydende" var trekkfullt og feilkonstruert

Den første gangen kjøperen brukte badekaret, rant ikke vannet ned i sluket, men ut i gangen. Det var bare begynnelsen.

Les mer »
Rustne spiker til en verdi av 850.000 kroner

Huset i Arendal var ganske nytt. Likevel rustet spikrene slik at hele ytterkledningen måtte byttes.

Les mer »
Ny kjeller, gammel drenering

Eneboligen i Sandefjord fra 1926 ble kjøpt for snaut 4.3 millioner kroner. Kjelleren var nyinnredet i 2003, men det var gitt risikoopplysninger om manglende/eldre drenering.

Les mer »
Hadde ikke adkomst til huset

Kjøperen ble engstelig da han oppdaget at han manglet bruksrett til veien hjem. Dessuten var gjerdet mot naboen plassert feil. Med advokathjelp ble grensejustering foretatt og veiretten tinglyst.

Les mer »
Rotter i huset

Rekkehuset fra 1974 ble solgt uten negative opplysninger. Etter overtakelsen kom en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Kjøper demonterte deler av kjøkkenbenken og fant til sin forskrekkelse to rottelik.

Les mer »
Huset kostet 4.5 mill - skadene kom på 2.9 mill

Resultatet ble heving og en halv million i erstatning etter det mislykkede huskjøpet i Halden.

Les mer »
Lekkasje på badet

Da boligkjøperne fjernet vaskemaskinen på det 13 år gamle badet, fant de en stor sprekk mellom gulv og vegg. Den ene delen av badet hadde seget.

Les mer »
Taket på hytta reparert for 750 000

Taket manglet både lufting og plast. I tillegg var det brukt feil takpapp. Det ble dyrt. Selgers forsikring betalte kostnadene etter forhandlinger.

Les mer »
To nyere bad måtte rives

Til tross for to nye bad med eksklusiv standard, måtte alt rives og gjøres på nytt.

Les mer »
Lekkasje på terrassen

Balkongen var brukt som salgsfremmende argument flere steder i salgsoppgaven, selv om den viste seg å ha både lekkasje og ødelagt rekkverk. Boligen var en selveierleilighet i gård fra 1990 kjøpt for 3,7 millioner.

Les mer »
Millionavslag, men boligsalgsrapporten sa ingenting

I følge boligsalgsrapporten holdt boligen "en meget god byggteknisk stand". Likevel var det skader for 1 million kroner.

Les mer »
Mobiltelefonen virket ikke

Vår kunde hadde en mobiltelefon hvor tastaturet ikke fungerte. Det hadde da gått drøyt 2 år fra den ble kjøpt.

Les mer »
Ikke ansvar for sønnens surfing

HELPs kunde med advokatforsikring fikk uventet regning på kr 7 000. Sønnen hadde lagt igjen mobilnummeret sitt på en nettside, uvitende om de økonomiske følgene.

Les mer »
"Solrik" balkong hadde bare skygge

I salgsoppgaven var det bilde av en solseng på terrassen, og den ble omtalt som "solrik". Men sol var det ikke. På vegne av kjøperne gikk HELP til sak mot selger. Dessverre fikk ikke kjøperne medhold i retten. Dommeren la blant annet vek...

Les mer »
Ny hytte med feil

Ekteparet kjøpte ny, "nøkkelferdig" hytte. Dette stemte bare delvis. Ved overtagelsen gjensto diverse arbeider, tetting rundt vinduene, el-arbeider, med mer. I tillegg var taket konstruert uten tilstrekkelig lufting.

Les mer »
Fukt i kjelleren

Eneboligen fra 1996 ble kjøpt for 4.7 millioner kroner. Leieboeren oppdaget etter en tid at det var fukt i kjelleren som ga helseproblemer.

Les mer »
Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
"Strøken" leilighet med omfattende feil

Leiligheten var beskrevet som "strøken" og "av de sjeldne", med nytt bad fra 2007. Men etter overtagelsen oppdaget kjøper løse fliser i gulv og vegger. Leilighet lå sentralt i Oslo i bygård fra 1923.

Les mer »
Takomleggingen kostet nesten 800.000 kroner

Taket var ca 20 år eldre enn opplyst. I tillegg var det lagt på en slik måte at taksteinen falt ned.

Les mer »
Tilbygget måtte rives

Eneboligen fra 1971 ble kjøpt for kr 1 375 000. Huset hadde et tilbygg fra 1990. I forbindelse med utskifting av panel ble omfattende feil funnet i bakenforliggende konstruksjoner i tilbygget.

Les mer »