Saker vi har løst

Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
Selger fjernet hyller for 340 000 kroner

Boligen var påkostet og hadde en rekke eksklusive og spesialtilpassede møbler. Blant annet var boligen utstyrt med fastmonterte hyller til en verdi av kr 340 000.

Les mer »
Kostbar drenering

Dreneringen var ikke mer enn 9 år gammel. Likevel hadde kjelleren stort fuktinnsig. Både skadevurdering og utbedring av kjelleren ble dyrt.

Les mer »
Naboen stengte veien

Naboen respekterte ikke at advokatforsikringskunden hadde veirett inn til sin bolig. Veien gikk inntil og over naboens eiendom.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »
Undertak var presenning

Hytta fra 1950 ble omfattende renovert i selgers eiertid, i 2004 og 2005. Da ble tre småhytter sammenføyd til én, og det ble lagt nytt tak.

Les mer »
Malingen sprakk

I forbindelse med maling av innerveggene sprakk malingen opp etter kort tid. Først trodde kjøperne at det var malingen det var noe i veien med. De hadde betalt kr 1 080 000 for rekkehuset fra 1974.

Les mer »
Bilreparasjon med bismak

Når regningen fra bilverkstedet kom, viste den et betydelig avvik fra avtalen som var gjort på forhånd.

Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
Setningsskade, feil avløp og bad

Eneboligen i Larvik var av eldre dato, 1921, men nylig vesentlig ombygd, påbygd og oppgradert, markedsført med "meget god standard".

Les mer »
4 kvm for lite

Selveierleiligheten i Oslo var 4 kvadratmeter mindre enn oppgitte Bra/P.rom 47/44 kvm. I rettsforlik fikk kjøper prisavslag på 200 000 kroner.

Les mer »
Drenering og rotter kostet 190 000

Kjøperne overtok eneboligen i Tananger på høsten og merket tiltagende vond lukt i kjelleren. Boligen var fra 1990 og kostet 4,45 millioner.

Les mer »
Feil oppgitt størrelse ga prisavslag

Leiligheten med "meget sentral og attraktiv beliggenhet" hadde et bruksareal på 34 kvm, men etter overtakelse viste det seg at det var 2 kvm mindre enn opplyst.

Les mer »
Terrassen til den nye leiligheten ble "murt inne"

Kjøperne var ikke klar over muren som skulle komme foran nabogårdens garasjenedkjørsel. Den stengte terrassen inne. I tillegg var badegulvet bygget uten tilstrekkelig fall. Saken måtte avgjøres i retten.

Les mer »
Millionavslag, men boligsalgsrapporten sa ingenting

I følge boligsalgsrapporten holdt boligen "en meget god byggteknisk stand". Likevel var det skader for 1 million kroner.

Les mer »
Kjøper vant i Bergen tingrett

Kort etter overtakelsen fikk kjøper beskjed fra Bergen kommune om at de tre soverommene i kjelleren ikke var godkjent. Litt senere ble det også avdekket feil ved bad og elektrisk anlegg.

Les mer »
Hytte med råteskader

Hytta var noen tiår gammel. Det var opplyst om en gammel vannlekkasje, som skulle være utbedret. Men på overtakelsen ble det oppdaget omfattende råteskader under hele hytta.

Les mer »
Førstegangskjøp med forviklinger

Huset var fra 1966, men taket var heldigvis skiftet ut. Hadde det bare vært riktig gjort.

Les mer »
Rustne spiker til en verdi av 850.000 kroner

Huset i Arendal var ganske nytt. Likevel rustet spikrene slik at hele ytterkledningen måtte byttes.

Les mer »
Soverommet forsvant

I en del tilfeller viser det seg at den faktiske innredningen av boligen ikke stemmer overens med hva som er offentlig godkjent hos kommunen. Strenge krav til lys, rømningsveier, med mer, kan gjøre endringer vanskelige eller umulige å få...

Les mer »