Forfatter: Simen G. Kleveland

Til skribenten

Har du planer om å selge bil i høst - bruk en skriftlig kontrakt Har du planer om å selge bil i høst - bruk en skriftlig kontrakt

Høsten er en tid hvor mange velger å bytte bil. Har du planer om å selge bilen? Da bør du bruke en skriftlig kontrakt. Dette er viktig for begge parter, også for selger.

Les innlegget
Skal du på konsert? Vær forsiktig med kjøp av svartebørsbilletter. Skal du på konsert? Vær forsiktig med kjøp av svartebørsbilletter.

Festivaler og konserter finnes det heldigvis gjennom hele året. Problemet oppstår når konsertene er utsolgt. Hvis du likevel er fristet til å prøve å få tak i en billett, bør du være forsiktig med hvem du kjøper den av.

Les innlegget
Bruk av kort i utlandet Bruk av kort i utlandet

Når man bruker et betalingskort i utlandet får man ofte muligheten til å velge om man vil betale i lokal valuta eller i norske kroner.

Les innlegget
Bedre forbrukervern for norske forbrukere Bedre forbrukervern for norske forbrukere

En ny forordning om forbrukervernsamarbeid i Europa gir et styrket forbrukervern for forbrukere i Norge.

Les innlegget
Gode råd når du skal bestille sommerferie Gode råd når du skal bestille sommerferie

Her får du en oversikt over hva du bør huske på når du bestiller fly og hotell via internett. Du har ingen angrerett, men får du ikke det du har betalt for, kan en klage hjelpe, om du følger klageguiden.

Les innlegget
Skal du på ferie i sommer? Skal du på ferie i sommer?

Det begynner å nærme seg sommeren. Mange har allerede bestilt eller skal bestille ferie. Her finner du enkle råd om hva du bør undersøke før du bestiller, og hva du bør gjøre hvis det du får levert er mangelfullt.

Les innlegget
Hva er kausjon? Hva er kausjon?

I forbindelse med opptak av lån, til eksempelvis kjøp av bil, er det ikke uvanlig at en bank krever sikkerhet. Dersom låntager ikke selv kan stille sikkerhet, kan andre stille kausjon. Kausjon kan kort forklares som medansvar for gjeld.

Les innlegget
Mer svindel med digitale abonnement Mer svindel med digitale abonnement

Flere og flere mottar jevnlig e-post med oppfordring om å oppdatere personopplysninger og betalingsinformasjon. Mange av henvendelsene er forsøk på svindel og øker muligheten for id-tyveri. 

Les innlegget
Hvem kan du klage til? Hvem kan du klage til?

Det finnes en rekke klagenemnder du kan henvende deg til hvis du er misfornøyd med varen eller tjenesten du har kjøpt. Her følger en oversikt over hvem du kan kontakte, og hvordan du går frem.

Les innlegget
Har du blitt utsatt for ID-tyveri? Har du blitt utsatt for ID-tyveri?

Veldig mange har opplevd å miste lommeboken, bankkortet eller vært slepphendt med hvor personnummeret legges igjen. Da risikerer man også å bli utsatt for ID-tyveri. 

Les innlegget